Atlas Electric

Atlas Electric 2017-05-23T16:39:33+00:00

Project Description

This new construction consists of an insulated concrete tilt-up building with a separated warehouse and office area. In order to provide the client with a quick and efficient design process, the project was a design/build delivery working closely with the tilt-up contractor. The lateral system consists of metal roof deck diaphragm, transferring loads to the perimeter concrete walls. Conventional spread footings were used for the foundation design.

Team

Client: Divcon, Inc.

Eclipse Team: Lee French, Brian Hanson

Keys to Success

  • 12 1/2” thick, 30-foot tall concrete wall panels

  • Metal deck on steel bar joists clear span office and warehouse space

  • Design-build process allowed for 7 month design and construction schedule

Project Details